SEO / Sökmotoroptimering

Vi hjälper dig att synas bättre på Google

Vi är experter på SEO / Sökmotoroptimering i Växjö

SEO står för Search Engine Optimization och översatt till svenska blir det ”sökmotoroptimering”.

SEO / Sökmotoroptimering handlar om att på olika sätt göra så att din hemsida eller webbshop syns högt upp i sökresultaten på Google.

Vi på Jejjcop Web Solutions AB i Växjö älskar att jobba med SEO eftersom det är så fantastiskt kul att se hur ett bra SEO-arbete direkt leder till fler kundkontakter och högre omsättning för våra kunder.

Sökmotoroptimering av din hemsida

SEO / Sökmotoroptimering består i princip av tre delar: SEO-analys, On page analys och Länkstrategi / Länkarbete.

1. SEO-analys

Det första steget i SEO-arbetet är att göra en inventering av din hemsida. Här görs en nulägesanalys som identifierar hemsidans styrkor och svagheter, aktuella sökord, konkurrenter, befintlig söktrafik, osv.

2. On Page-analys

On-page SEO, ibland också kallad ”teknisk SEO”, handlar om att optimera de enskilda webbsidorna för att synas högre upp på Google och därför åtnjuta mer relevant trafik. On-page syftar både till innehållet och HTML-koden, i motsats till ”off-page SEO” som handlar om att skaffa sig fler länkar från andra webbplatser osv.

3. Länkstrategi / Länkarbete

Länkar har länge varit en av de främsta faktorerna som används av Google för att rangordna webbplatser. Detta innebär att om du vill synas högt upp på Google behöver du bygga länkar, eller så kallade ”backlinks”, dvs. andra webbplatser som länkar till din hemsida.
Divi animation 3

Dags för fler kunder och ökad trafik till din hemsida?

SEO / Sökmotoroptimering är ett av de mest kostnadseffektiva sätten att öka antalet besökare till din hemsida som i förlängningen leder till ökad försäljning. 

I dagens samhälle börjar oftast försäljningen av en produkt med ett sök på Google och syns du inte där så finns du inte!

Varför är SEO viktigt?

I dagens konkurrensutsatta marknad är SEO viktigare än någonsin. 

På Google och andra sökmotorer görs miljontals sökningar varje dag efter produkter och lösningar av olika slag. 

Om ditt företag har en hemsida kan SEO hjälpa ditt företag att växa och öka omsättningen. 

 

Våra SEO-tjänster

Oftast är det bäst att börja med en SEO-analys och sedan fortsätta med löpande SEO. 

Visste du att?

sökningar görs varje dag på Google av svenskar

%

av svenskar googlar efter information om företag och deras produkter

%

av konsumenter som söker efter ett lokalt företag besöker sedan företagets fysiska butik

18 anledningar till varför SEO är viktigt

1. Söktrafik från Google oftast största trafikkällan

En stor studie från 2018 som gjordes av Brightedge visade att drygt 50% av alla webbplatsbesök kommer från organisk söktrafik från Google och andra sökmotorer. 

Detta visar att trots tillväxten av sociala medier under senare år är organisk söktrafik fortfarande den allra viktigaste källan till webbesökare. 

 

2. Söktrafik är gratis

Varje dag gör svenskar 55 miljoner sökningar på Google.

Alla dessa sökningar leder besökarna till diverse hemsidor. Varför inte se till så att din hemsida får en del av denna trafik? Det är ju trots allt helt gratis! Som vi visade ovan står söktrafiken för hälften av alla hemsidebesök. Detta resulterar i en betydande andel besök som du genom ett bra SEO arbete kan ta del av helt gratis.

 

3. Ett bra SEO-arbete leder också till en bättre användarupplevelse

Visst leder SEO till fler besökare till din hemsida, men en positiv bieffekt är också att det också leder till en bättre hemsida och en bättre användarupplevelse.

Förr i tiden (10+ år) räckte det med att fylla sina sidor med en lång rad av nyckelord för att synas högt upp i sökresultaten på Google, men sökmotorerna har utvecklats enormt sedan dess. Nu använder Google sig av väldigt sofistikerade algoritmer för att avgöra vilka hemsidor som ska synas högt upp i sökresultaten. Kort sagt kan man säga att ju bättre användarupplevelsen är för dina hemsidebesökare desto högre upp i sökresultaten kommer din hemsida att synas.

 

4. Sökmotoroptimering för lokalt sök leder till mer trafik och ökad försäljning

Om du driver ett lokalt företag är det absolut nödvändigt att optimera din webbplats för lokalt sök. Fler och fler konsumenter använder lokala sökord för att hitta lokala företag och för att hitta företagsadresser, öppettider och produkter.

88% av alla lokala sökningar som gjordes på mobiltelefoner leder antingen till att kunden ringer företaget i fråga eller besöker företags butik inom 24 timmar!

 

5. SEO är väldigt billigt

Det är väl känt att SEO är en av de mest kostnadseffektiva marknadsföringsstrategierna.

Jämfört med kostnaderna i samband med andra former av marknadsföring på nätet, så som annonser på Google och Facebook så ger SEO mycket bättre avkastning / ROI (Return on Investment).

Annonser ger snabba och kortsiktiga resultat men organisk söktrafik från Google är definitivt den bästa långsiktiga lösningen för att öka trafiken till din hemsida. Långsiktigt så är SEO väldigt mycket mer kostnadseffektivt än annonser.

 

6. SEO är lätt att mäta

En stor fördel med SEO är att det är väldigt lätt att mäta vad som ger effekt (och vad som inte gör det).

Till skillnad från traditionella metoder, som ofta är beroende av att hitta korrelationer mellan annonskampanjer och försäljning så är det enkelt att se den avkastning du får från din SEO-investering.

Du kan exempelvis använda verktyg som Google Analytics för att övervaka din webbtrafik samt se källan till köpen i din webbshop. På detta sätt kan du utvärdera vad som fungerar, och vad som inte fungerar.

 

7. En bra Google-placering ger trovärdighet och auktoritet till ditt företag

Att synas högt upp i sökresultaten på Google ger en signal till besökarna att ditt företag och din hemsida är en auktoritet och storspelare i din bransch.

Tänk dig själv: om du exempelvis söker efter ”byggfirma växjö” så är det mer sannolikt att du kommer att klicka på det första sökresultatet än att du klickar på det 21:a resultatet.

Med företag som ligger högt upp i de organiska sökresultaten så vet konsumenter att de företagen inte har betalat för att visas där som de företag gjort som ligger längst upp bland annonserna. De vet att det är mer troligt att din hemsida har information om det du sökte efter jämfört med de som betalat för att visa sin annons där.

 

8. Syns du inte så finns du inte

Denna gyllene regel är ännu viktigare på Internet. De resultat som dyker upp på förstasidan vid en sökning på Google, får 91% av alla besök och därför är det viktigt att företag som vill ha många besökare optimerar sina webbsajter för sökmotorerna. Ju högre upp länken till hemsidan hamnar desto fler besökare får företaget till sin hemsida.

Tänk dig själv: om en potentiell kund söker efter ”markiser örebro” och får upp en lista på dina konkurrenter, men där din hemsida inte syns, då kommer den kunden sannolikt att ta kontakt med någon av dina konkurrenter istället!

 

9. Dina konkurrenter använder SEO

Dina största konkurrenter använder sig garanterat av SEO! Detta är anledningen till varför de syns högst upp bland sökresultaten på Google.

Fler och fler kunder använder sig av Google för att efterforska den tjänst eller produkt som de är intresserade av. Syns du inte på Google så spelar det ingen roll att du kanske har bättre priser eller bättre service än någon annan.

 

10. Dina försäljare är lediga 16h om dygnet – din hemsida jobbar dygnet runt

Du eller dina försäljare jobbar 8 timmar om dagen, men tar sedan ledigt för lunch, för att sova, för att ta helg, etc. Din hemsida / webbshop jobbar dock dygnet runt alla dagar i veckan, året runt.

Har du en bra hemsida och har gjort ett bra SEO-arbete kan din hemsida fortsätta att sälja trots att du är ledig.

 

11. Söktrafik leder till väldigt relevanta besök

Besökare som kommer till din hemsida efter en Google-sökning är högst relevanta besökare. De kom till din hemsida eftersom de aktivt sökte något som de hittade på din hemsida.

Det är exakt den här typen av besökare som vi vill ha på din hemsida. Detta är en av anledningarna till varför SEO har bland den bästa avkastningen på investerade pengar.  

 

12. Ju högre upp i sökresultaten desto fler besökare

Spelar det någon roll var i sökresultaten din hemsida visas? Ja, i allra högsta grad!

Ta en titt på grafen här nedan. Den visar att i genomsnitt väljer 31% av användarna att klicka på det allra första sökresultatet de får, och de fem första sökresultaten får hela 67.6% av klicken!SEO - click through rate

Andelen som väljer att klicka på något av resultaten på sida 2 eller 3 på Google utgör endast 5.59%! Att synas i något av de fem första resultaten ger alltså enormt mycket mer besökare än att synas lägre i resultaten.

 

13. En sökmotoroptimerad hemsida hjälper dina kunder att hitta dig på nätet

En SEO-optimerad hemsida fungerar som en budbärare av information från dig till dina kunder. När en besökare besöker din hemsida tack vare att du har SEO-optimerat den så betalar du inget för den kunden som just landade på din hemsida. Normalt sett betalar du annars för annonser för att visa ditt företags produkter för potentiella kunder.

 

14. SEO leder till fler klick än annonser

Om du betalar för att din annons ska visas högst upp på Google så leder väl detta ändå till en hel del klick? Inte nödvändigtvis!

70-80% av sponsrade sökresultat ignoreras helt av användare. Organiska sökresultat konverterar mycket bättre än sponsrade resultat (högre CTR).

 

15. Dina kunder har hög tillförlitlighet till sökresultat från Google

Människor litar i allmänhet på resultaten de får från Google.

Om Google väljer att visa ett visst företag som det allra första sökresultatet så tänker de flesta att det företaget säkerligen har förtjänat det tack vare många besökare, nöjda kunder eller helt enkelt för att det är det mest relevanta resultatet för just din sökning.

SEO - människor litar på Google

 

16. Bra SEO ger fler besökare vilket i sin tur ger ännu bättre SEO

SEO-experter brukar säga att Google använder mer än 200 faktorer för att rangordna hemsidor i sökresultaten. Det är också allmänt känt att ju fler besökare och antal andra hemsidor som länkar till din hemsida, desto högre visas din hemsida i sökresultaten.

Ett bra SEO-arbete leder till fler besökare för din hemsida, vilket i sin tur leder till ännu bättre SEO på grund av att Google värderar hemsidebesök väldigt högt. En annan stor faktor är också antal andra hemsidor som länkar till din hemsida och när en kund länkar till din hemsida i sin blogg eftersom de gillar dina produkter, eller när de delar något på sociala medier om dina produkter eller tjänster så ser Google detta som väldigt betydelsefullt och väljer att visa din hemsida högre upp i sökresultaten.

Det är detta som kallas för en god cirkel (virtuous cycle på engelska)!

 

17. Marknadsförare anser att SEO är en av deras mest effektiva marknadsföringsstrategier

I en Hubspot studie från 2018 anser hela 61% av marknadsförare att förbättra deras SEO är en topprioritet.

SEO - viktig strategi

 

18. En klar majoritet av konsumenter efterforskar produkter på nätet innan de köper

Hela 97% av svenska internetanvändare använder sökmotorer för att söka efter information, en tredjedel (34%) gör det dagligen!

Det räcker egentligen att tänka på hur du själv gör när du ska köpa något. Troligtvis så söker du själv efter produktinformation, recensioner, osv innan du köper något. Finns dina produkter eller tjänster inte med i sökresultaten så finns de heller inte med när kunden bestämmer sig för vilken produkt eller tjänst att köpa. 

Redo att attrahera nya kunder?

Är du redo att attrahera nya kunder och öka din försäljning? 
Kontakta oss idag – vi hjälper dig att synas bättre på Google.

Varför välja oss?

Vi älskar att skapa snygga moderna hemsidor och också se till så att de syns högt upp i sökresultaten, ofta går dessa två saker hand i hand.

Om du vill ha fler besökare till din hemsida / webbshop, eller vill öka din försäljning – kontakta oss idag. 

Vi träffar dig gärna för att höra mer om hur vi kan hjälpa just dig och vi skickar också gärna en kostnadsfri offert!

Vi är en liten men ambitiös webbyrå i Växjö som specialiserar sig på att bygga moderna hemsidor och webbshoppar. Vi skräddarsyr alla hemsidor vi skapar och naturligtvis är de också helt responsiva / mobilanpassade. Vi hjälper dig även att synas på Google med hjälp av sökmotoroptimering / SEO. 

Besöksadress
Jejjcop Web Solutions AB
Kurortsvägen 18
352 64 Växjö
Copyright © 2019. All rights reserved.