Därför behöver ditt företag en hemsida

Därför behöver ditt företag en hemsida

Publicerad: 2019-07-23

Har ditt företag ingen hemsida? Varför inte?

Du tänker kanske att du inte behöver en hemsida eftersom du inte säljer något på nätet eller kanske får dina kunder främst på annat vis?

Det finns många anledningar till varför du faktiskt behöver en hemsida. Tänk på att en hemsida fungerar som en reklamtavla för ditt företag och dina produkter/tjänster dygnet runt, alla dagar på året.

Visste du att hela 96% av svenskarna tycker det är viktigt att företag har en hemsida (källa: Loopia).

Här nedan finner du 7 anledningar till varför du behöver en hemsida för ditt företag:

1. Syns du inte finns du inte

Hela 97% av svenskar söker efter information om varor och tjänster på Google där en hemsida i princip är ett krav för att synas.

Nästan alla köpbeslut börjar med en Google-sökning idag. När en potentiell kund exempelvis söker efter ”byggfirma växjö” och din byggfirma inte finns med i sökresultaten på grund av att du helt enkelt inte har någon hemsida, alternativt inte har SEO-optimerat den för att hittas, så går du miste om en kund som istället väljer en av dina konkurrenter.

2. Ditt företag upplevs som proffsigt

9 av 10 tycker det är viktigt att företag har en hemsida. Faktum är att företag som inte har en hemsida idag anses mindre seriösa.

Ett företag som inte är närvarande på internet riskerar att signalera att det är omodernt och att det inte tar sin verksamhet på allvar. Har du däremot en professionell och modern hemsida kan du ge bilden av ett modernt och framgångsrikt företag. Detta gäller alltså även företag som i huvudsak inte säljer sina produkter på nätet eller som normalt inte skaffar sig nya kunder via internet. Många gånger besöker dina kunder din hemsida endast för att lära sig mer om dess produkter och tjänster, eller kanske bara för att hitta relevant kontaktinformation.

3. Din Facebooksida syns inte – om du inte betalar för det

Din Facebook-sida syns inte alls lika bra som din hemsida på Google. Prova själv att googla efter något (som inte är ett företagsnamn eller varumärke) och du märker ganska snart att Facebok-sidor inte syns bland sökresultaten.

Många småföretagare tycker det känns dyrt och krångligt att satsa på en hemsida. De brukar istället satsa på en gratis sida på Facebook för att marknadsföra sitt företag. Tyvärr överskattar många vikten av att endast synas på Facebook. Facebook är absolut en viktig kanal för att kommunicera med dina kunder men ersätter inte på något sätt vikten av att också ha en egen hemsida för företaget.

Många är också ovetande om att den största majoriteten av dina följare på Facebook inte ser dina inlägg. Faktum är att endast 2-6% av dina följare ser dina inlägg (!). Företag måste idag betala för att deras egna följare ska se deras inlägg.

4. Hemsidan hjälper dig att stjäla konkurrentens kunder

Vad känns väl bättre än att vinna över en kund från en av dina konkurrenter? Med en hemsida får du tillfälle att berätta varför just du, ditt företag och dina produkter är bättre än dina konkurrenters. Du får möjlighet att berätta vad som gör dig unik på marknaden och varför dina konkurrenters kunder borde välja ditt företag istället.

Alla konsumenter, även dina mest trogna kunder, söker regelbundet på Google för hjälp, råd och produkt-jämförelser för att hitta bättre erbjudanden, övertyga sig själva att du fortfarande är det rätta valet, eller bara för att lära sig mer om dina produkter.

5. En hemsida kostar inte mycket mot vad den kan ge dig

Du behöver inte spendera en förmögenhet för att skaffa dig en hemsida. En grundläggande hemsida med tillhörande webbhotell och domännamn kostar inte många kronor. Ofta ingår ett enklare sidbyggar-verktyg för att hjälpa dig skapa hemsidan. Behöver du hjälp med att skapa en snygg och modern hemsida eller kanske inte själv vill lägga tid på det får du gärna kontakta oss så bygger vi den åt dig!

Driver du en mindre firma tänker du kanske att du inte har råd med en hemsida. Sanningen är det motsatta, du har inte råd att INTE ha en hemsida. Jämför kostnaden av en hemsida med vad det kostar att köpa tidningsannonser, reklamblad, radio/tv-reklam, osv. Du inser snart att en hemsida är faktiskt ganska billig och ger bra avkastning.

En tidningsannons kan leda till fler kunder på kort sikt men en hemsida fortsätter att leverera kunder till dig långsiktigt på ett mycket mer kostnadseffektivt sätt.

6. 75% bedömer ett företags trovärdighet på dess webbdesign

Har ditt företag ingen hemsida överhuvudtaget så sjunker din trovärdighet ytterligare. Faktum är att 75% av befolkningen säger sig bedöma ett företags trovärdighet på dess webbdesign.

Folk väljer att göra affärer med företag de litar på och hemsidan är det första stället de går för att kolla referenser, recensioner, pris och mer.

Otroligt nog säger 30% av tillfrågade att de väljer att inte göra affärer med ett företag som inte har en hemsida överhuvudtaget!

7. En hemsida frigör din tid

Ibland hör jag företagare säga ”jag behöver inte fler kunder, jag har redan mer jobb än jag klarar av”. Även om du har mer jobb än du klarar av så behöver du en hemsida. Här är varför:

Du sparar tid genom att låta din hemsida svara på vanliga frågor så som ”vad är era öppettider?”, ”hur mycket kostar produkten X?”, ”hur hittar jag till ert kontor?”, ”var kan jag läsa mer om era tjänster?”, osv.

En hemsida behöver inte nödvändigtvis vara byggd för att skaffa fler kunder åt ditt företag. Den kan istället avlasta dig och dina anställda så att ni får tid över. Den stärker också ditt varumärke och leder sannolikt också till fler nöjda kunder som hittar det de söker på er hemsida.

Det finns så mycket en hemsida kan göra för att på olika sätt öka din omsättning, men glöm inte att även om du har tillräckligt med jobb i dagsläget så vet du aldrig hur framtiden ser ut.


///

Nyfiken på en ny hemsida åt ditt företag?
Kontakta oss idag för att höra mer.

Vi är en liten men ambitiös webbyrå i Växjö som specialiserar sig på att bygga moderna hemsidor och webbshoppar. Vi skräddarsyr alla hemsidor vi skapar och naturligtvis är de också helt responsiva / mobilanpassade. Vi hjälper dig även att synas på Google med hjälp av sökmotoroptimering / SEO. 

Besöksadress
Jejjcop Web Solutions AB
Kurortsvägen 18
352 64 Växjö
Copyright © 2024. All rights reserved.